Register    Login    Forum    FAQ    PinSimDB.org

Board index » Resources » Tutorials, how-to's, bug report and docs




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: How do I connect Vishay Plasma DMD to PC Power Supply?
 Post Posted: Sun Jun 23, 2013 10:14 am 
Offline

Joined: Sat Nov 12, 2011 4:33 pm
Posts: 12
Hi everyone,

I just picked up a pinDMD version 2 and a Vishay Plasma DMD (was a lot cheaper than the LED version and it was on the compatibilty list for pinDMD v2).

I know I can power the DMD with my PC power supply but I am not 100% sure about how to connect the DMD to PC Power supply. Is it a simple direct connect? Do I need a special molex adapter?

Any feedback would be appreciated.

I also wanted to say that everyone who is a part of this group deserves my thanks. I don't post entries but I follow your discussions every day.

Thanks to all !!!

Jamie


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: How do I connect Vishay Plasma DMD to PC Power Supply?
 Post Posted: Tue Jul 30, 2013 9:32 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 30, 2013 3:48 pm
Posts: 61
Oh, you will need more than that, but you are lucky we just found the solution in this thread I started some time ago:

http://www.vpforums.org/index.php?showtopic=23249

The first post should have all the info you need. Message "RoccoC" over there. He can provide you with a transformer that can produce both 80v and 100v, necessary to make it work. Here's a short list of what's needed:

-80v & 100v dual transformer
-DMD-piggy board
-pinDMD2 board
-ATX PSU for 12v and 5v
-Plasma DMD

So, other than what you already have, you will be spending another 75 bucks to cover the costs of the dual transformer+DMD Piggy.

Here's a demo of my plasma running flawlesly using those components:
http://www.youtube.com/watch?v=6xJmHG1FqpI&hd=1

Good luck!
-Kris

_________________
My work:
https://www.facebook.com/pages/Antropus/223451400174

My cab:
http://www.flickr.com/photos/krisantropus/sets/72157634320020476/


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: How do I connect Vishay Plasma DMD to PC Power Supply?
 Post Posted: Tue Jul 30, 2013 9:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 30, 2013 3:48 pm
Posts: 61
Here the schematics:

Cheers,
-Kris


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
My work:
https://www.facebook.com/pages/Antropus/223451400174

My cab:
http://www.flickr.com/photos/krisantropus/sets/72157634320020476/


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

Board index » Resources » Tutorials, how-to's, bug report and docs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: