Register    Login    Forum    FAQ    PinSimDB.org

Board index » Resources » Tutorials, how-to's, bug report and docs




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Strange Bug
 Post Posted: Thu Mar 02, 2017 3:40 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 26, 2017 6:48 pm
Posts: 12
Location: Australia
I have been experiencing a strange bug, and am reporting it just to find out if anyone else has ever experienced it. It is easily fixed but none the less still annoying and mysterious

BUG: Sometimes the left inlane wire trigger just ceases to react to the ball. The script is good. A "test" hotkey confirms this. Reload the game/file but it just no longer works, moving it doesnt fix it either, I even moved it to the shooter lane and it still didnt respond! Put an idenctical trigger with a different name next to it and it responds, weird!

FIX: replace trigger with another one, or, save game under a new name, exit FP, load new saved game and the dodgy trigger all of a sudden works!

The crazy thing about this weird bug is it only happens to the left inlane trigger, all other triggers have never done this!


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Strange Bug
 Post Posted: Thu Mar 02, 2017 4:29 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 16, 2012 11:12 pm
Posts: 1212
Location: Arkansas, USA
Does it do it on all tables or just one?

George


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Strange Bug
 Post Posted: Thu Mar 02, 2017 11:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jan 26, 2017 6:48 pm
Posts: 12
Location: Australia
just the one table, KISS (1979)

here is another bug I have seen on many tables: the ball rolls to the left of the playfield like it is high on the right. close table, close FB, restart FB and load table and the ball rolls normal.

another bug: flippers and bumpers weak. close table, reload, flippers and bumper strength back to normal.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Strange Bug
 Post Posted: Fri Mar 03, 2017 12:07 am 
Offline

Joined: Thu Aug 16, 2012 11:12 pm
Posts: 1212
Location: Arkansas, USA
Sorry, I don't have a clue. In fact, I have never heard on anyone having a problem like this. I tried KISS. It works fine on my PC. I tried Slamt1lt's Kiss ULTIMATE 1.02. It looks like fixing KISS should be easy. Just change the name of the trigger and replace the old name in the script with the new name.

George


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Strange Bug
 Post Posted: Fri Mar 03, 2017 6:49 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jul 02, 2010 4:50 am
Posts: 1044
Location: Paris - France
As all the Kiss tables are based on mine, it's not impossible. When I recreated Kiss, I have too a strange bug. Suddenly, table always crash. I have to search, to search... Finaly, I found. I have "just" to slighty move one shapepoint (from the big left plastic, and this shapepoint, not an other) and all will be OK again. So I think the .fpt file is not 100% good...

_________________
Les cons ça ose tout. C'est même à  ça qu'on les reconnaît.
My tables avalaible at http://www.pinsimdb.org/fpreleases/ Image
Image
Le prix s'oublie, la qualité reste


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

Board index » Resources » Tutorials, how-to's, bug report and docs


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to: