Register    Login    Forum    FAQ    PinSimDB.org

Board index » Future Pinball » Tables Release




Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 6:59 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jul 02, 2010 4:32 am
Posts: 1604
Hello,

I wasn't able to find some time yesterday evening.
Anyone could upload the table along with some screenshots at pinsimdb? I will publish it.
Thanks in advance.

_________________
Image
We need you!
Help us improve the PinSimDB Database.
How to add your table or fill missing information : viewtopic.php?f=72&p=34257#p34257


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 7:24 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Feb 27, 2012 10:39 am
Posts: 1867
@georgeH it play pretty fast here so I don't know really what could eat up your speed..
can you post your specs?

_________________
add me to SKYPE : steve.paradis49


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 3:08 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 16, 2012 11:12 pm
Posts: 1411
Location: Arkansas, USA
Steve,

My video card is an Nvidia GeForce GTX670 and 2GB VRam. I have an Intel Core i5-3570k CPU @ 3.40GHz, 16.0GB RAM. I've noticed that my performance dropped when I installed Windows 10.

George


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 3:29 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Feb 27, 2012 10:39 am
Posts: 1867
Hmm all I see is the i5 versus the i7 I have. But thing is also, I experience playing with oculus these days and to what I have notice, starting a table in VR is a lot different on the CPU. When I play a table fullscreen on my pc monitor I hear the fan spin like crazy, while in Oculus the pc seem to be a lot more quiet. go figure!

_________________
add me to SKYPE : steve.paradis49


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 5:33 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 16, 2012 11:12 pm
Posts: 1411
Location: Arkansas, USA
I tried two other FP exe files just to see if it would help and it didn't help.

About the only thing I haven't tried is to make some changes to the settings on my graphics card. I set it up like the guide at the following link. I may need to make some changes.

viewtopic.php?f=55&t=6201

George


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 5:53 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Feb 27, 2012 10:39 am
Posts: 1867
Sorry George, wish I could help more. :(

Maybe 3 questions :
..Is it the only table of mine tht does that for you?
..Is anybody else experiencing that FPS?
..is It a fresh launch? (sometime I experience lagging after 2-3 launches)

_________________
add me to SKYPE : steve.paradis49


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Tue Feb 28, 2017 7:29 pm 
Offline

Joined: Tue May 01, 2012 11:13 pm
Posts: 276
Location: Abbotsford
Actually George, I had this problem with Star trek xse with one person. The solution was to export the larger images, resize the images to a smaller size, and then reimport those images back in. FP still has that memory leak, it appears to not flush the graphics memory properly. Also (and as a note to other authors) have all images not visible in the editor, as this adds more graphics to the video memory. If it's too much, it causes the white texture error. I always make sure to have "display Image in the editor" un-checked for each object before I release. (Or you can turn it off globally in the program settings)

Try resizing the images first.

_________________
_____________________________________

Latest projects and rants at My Facebook Page
_____________________________________

Latest Project: FPx Template Engine


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Wed Mar 01, 2017 12:22 am 
Offline

Joined: Thu Aug 16, 2012 11:12 pm
Posts: 1411
Location: Arkansas, USA
HappyCab wrote:
..Is it the only table of mine that does that for you?

I have had trouble before but was able to fix it by changing settings in FP and my graphics card. I had to set "Hardware lights to use" to 0 and change the settings on my graphics card like on my previous link. Your table is the only one that I have not been able to fix by changing the settings. I have had a little trouble with Astrohits during multiball. I think it is caused by the number of explosions in creasing during multiball. Your table has a similar strong video content as Astrohits.
HappyCab wrote:
..Is anybody else experiencing that FPS?

I am not aware of anyone at this time.
HappyCab wrote:
..is It a fresh launch? (sometime I experience lagging after 2-3 launches)

The very first time I played the table I got 43 fps.

I guess I could try Blue's suggestion and reduce the size of the textures.

I always play tables with "Load Image into Table Editor" unchecked. There have been a few times when I forgot to uncheck it after editing a table when I was playing a table to test it. My PC usually never has a problem. In fact, I decided to check this option and play Warlord and it played at the same 43 fps as at other times. I don't think the problem is caused by a lack of memory.

George


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Wed Mar 01, 2017 2:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Apr 22, 2016 6:52 pm
Posts: 29
Location: Vienna, Austria
In fact, I've experienced the same issues as George when playing Warlock.
Turning everything down to a bare minimum didn't seem to help either, despite my graphics card being able to handle recent AAA titles. Also had similar issues when playing Astrohits.

On my MAME cab however, both tables have been working flawlessly, despite an outdated graphics card.


Top 
 Profile  
 
 Post subject: Re: Tribute to the 80's : WARLOCK
 Post Posted: Wed Mar 01, 2017 3:39 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 16, 2012 11:12 pm
Posts: 1411
Location: Arkansas, USA
Interesting. I can't believe I can have "Load Image into Table Editor" checked and still have the same fps with all the graphics displayed correctly. The problem must have something to do with the video of the flames shooting at the different strong holes. There are a bunch of overlays that drive this. Astrohits has a lot of overlays that drive the video also.

George


Top 
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 50 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Board index » Future Pinball » Tables Release


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron